Egyenlő mennyiségben gyúrok össze lisztet, margarint, főtt burgonyát és reszelt sajtot.
A burgonyát a sajtreszelőn reszelem le, ha kihűlt, vagy még forrón összetöröm és hagyom teljesen kihűlni. A lisztben elmorzsolom a margarint, sózom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Kétfelé osztom, és más-más fűszerekkel ízesítem. Az egyik felébe borsot, pirospaprikát, őrölt köményt, a másikba apróra vágott friss zöldfűszereket teszek (petrezselyem, snidling, kakukkfű – most csak ennyi friss fűszerem volt), de szárítottat is használok, ha nincs friss. A hűtőbe teszem pihenni egy fél órára, majd kinyújtom és kb. 1 cm vastag rudakra vágom vagy 0,5 cm vastagságúra. Utóbbi sülés után ropogós lesz, a vastagabb meg puhább. Felvert tojással kenem meg a tetejét és 200 °C-os sütőben sütöm. Mindkettő változat finom, bár a zöldfűszeres kapósabb volt.
Ági!
Igen, jól érted. Mindenből ugyanannyi. Ha 25 dkg, akkor mindenből annyi, ha 10 dkg, akkor mindenből 10 dkg.:)
2011.10.07. 18:10
Ági
Szia!
Ne haragudj, de a mennyiséggel én még most sem vagyok tisztába. Jól értem, hogy 25 dkg lisz, 25 dkg margarin, 25 dkg krumpli és 25 dkg sajt? Köszi a segítségedet előre is.
Ági
2010.09.17. 21:46
kuti eniko
nagyon szepen koszonom a jotanacsaidat holnap meg is fogom probalni
2010.09.16. 21:44
Aliz
Enikő!
Igen ez azt jelenti, de ha 1 kg lisztől készíted, abból 4 kg süti lesz, az iszonyatosan sok. Ne a liszt -margarin arányt nézd, mert a teljes mennyiségnek csak a 25 %-a a margarin, hiszen a többi liszt, krumpli és sajt. Én 1 kocka Rámát és 25-25 dkg krumplit és sajtot használtam hozzá. Így is sok lett.
Nagyon gusztannak tunnek nekem ezek a kis rudacskak. Meg is fogom probalni csak annyit szeretnek kerdezni hogy mit jelent az hogy egyenlo mennyisegben????
1 kg liszthez mennyit tegyek?? 1 kg vajat? az nem lesz kicsit sok?
Ági!
Igen, jól érted. Mindenből ugyanannyi. Ha 25 dkg, akkor mindenből annyi, ha 10 dkg, akkor mindenből 10 dkg.:)