A körtéket meghámozom, félbe vágom, kiszedem a magházát. Citromos, cukros vízben nem túl puhára párolom és hűlni hagyom.
1 dl tejet összekeverem a pudingporral és a tojások sárgájával, a többi tejet felteszem a tűzre a cukorral együtt. Annyi cukrot tegyünk hozzá, hogy olyan édes legyen, ahogy szeretjük! Ha már kezd forrni, hozzáöntöm a pudingos tejet és sűrűre főzöm. Időnként megkeverve hagyom egy kicsit hűlni.
A leveles tésztát kinyújtom olyan vastagra, hogy a 8 fél körte pont elférjen rajta és kb. 1-2 cm-es pereme is maradjon. A kinyújtott lapot előtte megkenem tojásfehérjével.
A fél körtéket 1 cm-enként bevagdosom és legyezőszerűen egy kissé lelapítom. A körtéket bevonom a vaníliakrémmel és 200 °C-os, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm.
Tálaláskor porcukorral meghintem.
Megjegyzés: annak, hogy a körtét bevagdostam tulajdonképpen nincs sok értelme. Azt gondoltam, hogy könnyebb lesz így fogyasztani, de egyébként is puhára párolódott, így legközelebb inkább a magház helyére teszek valamilyen keményebb lekvárt, úgy még finomabb lesz.