Attól lett ünnepi ez az általunk nagyon kedvelt egyszerű édesség, hogy készítettem hozzá csokiból egy tálkát. Akár karácsonyi desszert is lehet belőle.
A tálkákat kívülről folpack fóliával bevonom, és olvasztott csokit kenek rá. Ha előtte a tálkákat a fagyasztóban lehűtöm, gyorsabban megkeményedik. Csak annyi réteget viszek fel rá a csokiból, hogy törésmentesen le tudjam venni róla, de ne legyen túl vastag sem. Az elsővel érdemes ezt kikísérletezni. Visszateszem a fagyasztóba, ott gyorsan megkeményedik.
A kész gesztenyepürét lereszelem, a tejszínt porcukorral felverem.
Kiveszem a hűtőből a formákat, óvatosan, a fóliával együtt leveszem róla a csokit, majd lehúzom róla a fóliát. Kistányérra teszem, néhány kanál tejszínhabot nyomok az aljára, rá a reszelt gesztenyepürét, majd a tetejét tejszínrózsával, kevés olvasztott csokival és cukorgyönggyel díszítem.