2 evőkanál rum 5 alma 30 dkg tehéntúró 1,5 dl fehérbor + 2 ek. cukor 2 evőkanál sárgabaracklekvár 3 tojás 4 dkg vaj 2 evőkanál cukor alma párolásához 5 dkg cukor a túróba 1 csomag vaníliás cukor
Az almát meghámozom, félbe vágom, magházát kiszedem és a borban, amibe 2 evőkanál cukrot teszek, 8-10 perc alatt megpárolom.
A túrót mixelő rúddal krémesítem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgájákat, összekeverem és lazán beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.
A baracklekvárt egy kevés rummal elkeverem.
Kivajazok egy akkora jénai tálat, amiben egymás mellett elférnek az almák. A magházakba lekvárt teszek, és a túrókrémet az almák tetejére nyomom (vagy kanalazom).