A krumplit meghámozom, felaprítom, és sós vízben megfőzöm.
Közben a hagymát fél karikára szeletelem és a vaj-olaj keverékében megpárolom. Közben sózom. Amikor már puha, megszórom a cukorral, hozzáadom az ecetet és kevergetem, míg megolvad a cukor, ami csak pár percig tart, különben karamellizálódik. Végül a mustárral is összekeverem.
A krumplit leszűröm, és fakanállal összetöröm. Nem kell olyan simára, mint a krumplipürét! A hagyma felét belekeverem, a másik felét tálaláskor a tetejére teszem.
Tökéletes párosítás. Minden olyan húsételhez jó köret, amihez a hagymás tört krumpli is passzol. Köszönöm a visszajelzést.)
2013.01.31. 18:13
Varga Ernő
Nagyon ötletes. És finom is lett,mivel elkészítettem.Igazából nem tudom,hogy milyen ételhez illik leginkább,de jobb híján fasírozott és rántott sertés máj volt itthon és tökéletes volt melléjük!
Tökéletes párosítás. Minden olyan húsételhez jó köret, amihez a hagymás tört krumpli is passzol. Köszönöm a visszajelzést.)