Töltött muffin
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
5 dkg csokoládé
2 ek. kakaópor
2 teáskanál sütőpor
Krémhez:
0,5 l tej
1 vaníliás pudingpor
½ narancs leve, héja
2 evőkanál narancsszörp
cukor (ízlés szerint)
½ cs. zselatin
1,5 dl tejszín
4 dkg csokireszelék
A krémhez a szokásos módon megfőzöm a pudingot. Belereszelem a narancs héját. A narancs levébe keverem a zselatint. Amikor már teljesen megszívta magát, a mikróban felolvasztom, de nem forralom. Ezt a pudingba keverem a narancsszörppel együtt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, beleszórom a csokireszeléket. A felvert tejszínhabot is óvatosan beleforgatom a teljesen kihűlt pudingba.
A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat habosra keverem a cukorral. A vajat a csokival együtt megolvasztom a mikróban és a tojáshoz adom. A kakaóporos liszttel sima tésztává keverem. A muffin tepsibe papír kapszlikat teszek és megtöltöm a tésztával. Kicsit többet teszek bele, mint a szokásos adag, hogy nagyobbak legyenek.
180 °C-os sütőben megsütöm.
A muffinokról egy kis kalapot levágok, és egy kiskanállal kivájom a közepüket. Az üreget megtöltöm a krémmel és visszateszem a kalapot. Lehet díszíteni a maradék krémmel, de be lehet vonni csokival, mehet rá cukormáz és szóró cukor, de most névnapra készült és egy kicsit ünnepivé akartam tenni. A bevonat pillecukorból készült.
Megmaradt a kivájt tészta és a krémből is valamennyi. Ezt a kettőt összekevertem, golyókat formáltam belőle és tortadarában megforgattam. Nagyon finom volt.
|
Lemaradt, köszönöm, hogy szóltál, javítottam a receptet. 10 dkg.:)