A kétféle tölteléket külön-külön elkészítem. A tejszínt felmelegítem és beleteszem a csokit, ha felolvadt, az apróra vagdalt mandulát is hozzákeverem. A fehércsokis lágyabb marad, hogy krémesebb legyen a golyó belseje, a sötét csokis keményebb lesz, mert szeletelni kell. Mindkettőt a hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.
A vizet a cukorral felforralom és hagyom 4-5 percig forrni. Beleteszem a Rámát. Ha felolvadt, a tejport is hozzáadom, simára keverem, vaníliás cukorral ízesítem, végül a kókuszreszelékhez öntöm. Alaposan összekeverem, majd hagyom kihűlni.
Feléből kókuszgolyókat készítek. Megtöltöm a fehércsokis masszával, golyóvá formázom és kókuszreszelékben meghempergetem. Kicsit nagyobb golyókat kell készíteni a sima, mandulával töltött Raffaellónál a krém miatt.
A másik feléből 2 hosszabb rudat készítek. A mandulás csokiból vékonyabb rudat sodrok és azt a kókuszos massza közepére helyezem. Sütőpapíron készítem, amit kókuszreszelékkel megszórok, mert a papír segítségével egyenletes sima rúddá tudom formázni. Hűtőbe teszem, és ha megdermedt, 2 cm vastag szeletekre vágom.
Csak fél dl tejszín kell a töltelékbe? Olyan kevésnek tűnik.
2011.03.01. 16:27
Aliz
Betty!
Pontosan nem tudom megmondani. Talán kell 15 -20 perc előkészítés a töltelékekhez, aztán ezt beteheted a mélyhűtőbe, ott 15 perc alatt megszilárdul. Közben el lehet készíteni a kókuszos rész, és lehet tölteni, ami kézügyességtől függően max. fél óra. Előző nap is elkészítheted, és egy dobozban a hűtőbe teheted, illetve a rudat fóliába csomagolva. Sokáig eláll.:)
2011.02.28. 18:52
szabobetty
Szia!
szeretném kérdezni, hogy kb. mennyi idő amíg készen lessz??--mert ha meglepetésnek csinálnám akkor fontos lenne...
előre is köszönöm. Nagyon jó az oldal!
2009.12.19. 00:06
Aliz
Kedves Erzsóka!
Neked és családodnak is boldog, békés ünnepeket kívánok és köszönöm szépen az oldalam népszerűsítését.:)
2009.12.18. 08:43
erzsoka erdelybol
kedves aliz,kosz a szep szavakat,de inkabb en koszonom a sok szep es finom kajakat.mar egy jo par emberket idetereltem az oldaladra,vagyis innen sutnek-foznek.gratula, csak igy tovabb,es aldott unnepeket kivanok csaladoddal egyutt,puszika.
2009.12.15. 12:05
Aliz
Erzsóka!
Lassan megérdemelnéd a legtöbb receptemet kipróbáló díjat.:) Köszönöm a sok visszajelzést.:)
Kriszta!
Igen, csak 0,5 dl, mert ez csak a közepébe kerül, nem lesz túl sok, ez is azért kell, hogy lágyabb legyen a csokigolyó.:)