A csirkemellet csíkokra vágom, és kevés olajon egy nagy serpenyőben megsütöm.Célszerű 2 adagban sütni és magas hőmérsékleten, különben kiereszti a levét és nehezen pirul meg.Ha megsült kiszedem, és a helyére öntöm a mirelit borsót. Kicsit pirítom, majd felöntöm annyi tejjel, amennyi éppen csak ellepi. Beleteszem a friss rozmaringot (van egy nagy bokrom a kertben), de ha nincs friss, akkor szárított is jó. A mennyiséggel óvatosan kell bánni, mert nagyon erős ízű fűszernövény. Sózom, ételízesítőt, borsot adok hozzá és lefedve puhára párolom. Ha már puha, hozzákeverem a húst. Közben a leve elpárolog. Akkor meghintem egy kevés liszttel, megkeverem és tejszínt vagy tejet öntök hozzá. (Nekem volt egy fél doboz bontott tejszínem, azzal finomabb, de ha nincs, jó a tej is.) Egyet forralok rajta és a közben megfőtt tésztát beleforgatom. (Az a lényeg, hogy a borsó alatt legyen egy kis szaft, így ízletesebb lesz a tészta és nem lesz száraz, de csak egy kevés liszttel sűrítem, mertnem főzeléket akarok készíteni.)
eleg jo ize lett,koszi