| Erdélyi leves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
10 dkg zöldborsó
20 dkg savanyú káposzta
5 dkg rizs
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, 1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
3 db húsleves kocka
2 dl tejföl
1,5-2 l víz
A hagymát apróra vágom, és kevés olajban elkezdem pirítani. Hozzáadom a darált húst, és a hagymával együtt addig pirítom, míg a hús morzsalékos lesz. Beleszórom a fűszereket, és a kockára vágott zöldségeket, felöntöm a vízzel és beledobom a húsleves kockákat. A káposztát apróra vágom és a zöldborsóval együtt szintén a leveshez adom. Lefedve lassú tűzön addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. A főzés vége felé beleszórom a megmosott rizst. A tejfölt vízzel simára keverem és azt is a leveshez öntöm. Petrezselyemmel meghintve tálalom. Ízlés szerint citromlével is lehet ízesíteni.
Megjegyzés: a heti egyperces hírlevéllel kaptam a receptet. Kicsit módosítottam a rajta, mert túl sűrű lett volna. Így is egy nagyon tartalmas leves lett belőle. Először furának tartottam a borsót együtt a káposztával, de nagyon finom lett.
| |
Betti!
Nagyon örülök, hogy ízlett.:)