|
Burgonyapelyhes lángos
Hozzávalók:
½ kg liszt
5 dkg krumplipüré por
2,5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
só, cukor
A lisztet összekeverem a burgonyapehellyel, a langyos tejben feloldom a cukrot, a sót, az élesztőt és felfuttatás nélkül összekeverem a liszttel. Dagasztóspirállal kidolgozom (vagy kenyérsütőgépben dagasztom) és letakarva hagyom kelni. Először kevesebb tejet teszek hozzá, mert a krumplipüré por miatt lágyul még. Ha megkelt, még egyszer egy kicsit átkeverem, és egy beolajozott lapra gombócokat készítek belőle. Olajos kézzel a beolajozott lapon kicsit széthúzkodom és közepesen forró, bő olajban megsütöm.
Tejfölbe kevés sót és reszelt fokhagymát keverek. Ezzel kenem meg a lángost, amit reszelt sajttal is megszórok. Úgy is finom, hogy pizzakrémmel kenem meg és sajtot szórok rá.
| |