| Mandulahabos kuglóf
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
1 cs. sütőpor
4 ek. tej
Mandulahabhoz:
1 tojásfehérje
3 ek. cukor
10 dkg őrölt mandula
keserűmandula aroma
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 ek. olaj
A puha margarint habosra keverem a cukorral. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáját. Hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáöntöm a tejet, végül a habbá vert tojásfehérjéket lazán a tésztába keverem.. Vajazott, lisztezett formába öntöm.
A tojásfehérjét habbá verem a cukorral, belekeverem óvatosan az őrölt mandulát és egy kevés mandulaaromát. Ráöntöm a tészta tetejére, és egy villával fentről lefelé lazán beleforgatom a tésztába. Elsimítom a tetejét és előmelegített 190 °C-os sütőben kb. 1 órát sütöm. Ha nagyon pirul a teteje, egy sütőpapírt fektetek rá.
Ha megsült, egy rácsra borítom és hagyom kihűlni. Olvasztott csokoládéval bevonom és darált mandulával díszítem.
| |
Angéla!
Azóta már biztos kiderült, hogy lehet-e. Egyszerűen csak bele kell keverni a mazsolát a tésztába, és teljesen más jellegű lesz, mint ez a mandulahabos, de biztos mazsolásan is finom.:)