Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Dagasztásmentes kenyér

Már nagyon régóta kering a neten a Dagasztásmentes kenyér receptje, de eddig nem igazán izgatott a dolog, de most Dolce vita is írt róla a blogjában és alaposabban elolvastam a receptet. (Ő  Lilahangyánál.) Ami megtetszett, hogy alig van benne élesztő, így még akkor sem lehet benne érezni azt a tipikus erjedt élesztős ízt, ha az ember elfelejtkezik róla és nem a javasolt 12 órára hagyja magára, hanem sokkal többre (én 15 –re). Munka szinte nincs is vele, ezt még az is meg tudja csinálni, aki életében nem készített kelt tésztát, de még kenyeret sem és még eszköze (kenyérsütő, konyhai robotgép) sincs hozzá.  Kezdőknek igazi sikerélmény lehet egy ilyen kenyeret megsütni.

 

 Dagasztásmentes kenyér

 

Hozzávaló:

csésze = 2,5 dl

3 csésze liszt B 80-as

(nekem sima búza finomlisztem volt itthon, nem tudom a számát)

1,5 csésze víz

½  teáskanál szárított élesztő

1,5 teáskanál só

Egy edénybe beleöntöm a lisztet, a sót, az élesztőt és alaposan összekeverem, majd a vizet is hozzáöntöm és galuska állagú tésztává dolgozom össze, de csak annyira, hogy éppen összeálljon. Nem kell kidolgozni! Lefedem az edény és 12 órára magára hagyom. (Én este 8 körül kevertem össze, ami az alapanyagok kimérésétől az összekeverésig 5 percet sem vett igénybe. Legközelebb másnap dél körül tudtam vele foglalkozni, ekkor egy jól belisztezett deszkára borítottam, a kissé bizarr külsejű tésztát, ami mindenre hasonlított, csak szépen megkelt kenyértésztára nem.) A tetejét is jól belisztezem és áthajtogatom. A tállal, amiben összekevertem a tésztát, lefedem és hagyom fél órát pihenni. Közben a sütőt 250 °C-ra felmelegítem és egy jénait, aminek fedele is van, előmelegítek a sütőben. (Nem bíztam abban, hogy a tészta nem ragad-e bele a tálba, ezért gyáva módon sütőpapírt tettem alá, de nem biztos, hogy erre szükség van.) A fél óra letelte után beleteszem a tésztát a jénaiba, ráteszem a fedelét és 30 percig sütöm. Ekkor leveszem róla a tetőt és még visszateszem 20-25 percre.  Valami sürgős dolgom akadt, és egy picit megégett a tetején egy kis darab, de ezt leszámítva tökéletes lett a végeredmény. Alig hiszem, hogy ilyen jó állagú, finom, - ha nem égettem volna meg - szép kenyér lett belőle, pedig semmi extra hozzávaló nem került bele, se cukor, se sikér, se zsiradék, se egyéb, és hosszas állás után sem lett élesztős íze.

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
47 hozzászólás
2013.01.21. 16:54
König Józsefné

Én  azt  szeretném  megtudni  hogy  hogyan  néz  ki  egy  ma  sütött  pék  kenyér?  Ugyanis  minden  nap  árulják   de  az hogy  mikor  készült  nincs  rajta   Én  leszoktam  belőle  fagyasztani  mert  nemtudom  mind  meg  enni  és  meg   penészedik   és  amikor  kiengedem  a  fagyott  kenyeret  a  tetején  való  haja  szét  repedezik   sőtt  leis  vállik.  Ezt  azért  kérdem   hogy  nem  e  már  őkis  lefagyasztották   meg  én  is  és  ebből  nem  e   szérmazik  valami  bajom   mivel  azt  mondják  hogy  amit  egyszer  lefagyasztottunk  nehogy   lefagyaszuk  megint.  Én  azért  fagyasztom  le  hogy  ne  penészedjen  meg.  Szeretnék  minél  előbbi   választ    kérni   Tisztelettel   Königné.

2012.12.03. 13:04
Aliz

Kedves Erika!

Hogy ez milyen jó ötlet! Eszembe se jutott volna a wok, ha nem írod, pedig nekem is van egy, és csak akkor használom, amikor wokos ételt készítek, vagy egy jó nagy serpenyőre van szükségem. Az enyém is öntött vas, de a fedő gombja fa, ha a tiéd is ilyen, csavard ki, mert nehogy megpörkölődjön. Már készítettem benne sütőben sült töltött káposztát, de kenyeret még nem. Ezt ki kell próbálni. Szerintem működik a dupla mennyiséggel is, legfeljebb az alakja lesz fura. Talán a széle nem ég meg, mert a közepéhez képest jóval vékonyabb lesz. Próbáld ki, és írd meg az eredményt, mert most engem is izgat a dolog, de mostanában nem lesz időm kenyeret sütni, meg kevés kenyeret is eszünk. Kaptam egy új szendvics/gofrisütőt, és most folytont azt kell készítenem, ahhoz meg a szeletelt szendvicskenyér jobb.:)

2012.12.01. 17:13
JneErika

Kedves Alíz !
Már többször elkészítettem a recepted alapján ezt a kenyeret és nagy sikere volt, de nekünk elég kevés lett !
Azt kérdezném, hogy szerinted dupla adaggal is működik-e a dolog és a (Nem vagyok mesterszakács) blogjában olvastam, hogy ő a kovászos kenyereit öntött vas wok-ban süti, aminek van teteje. Nekem is van egy ilyen wokom és nem használom, mert nagy helyet foglal a tűzhelyemen.
Szóval érdekelne a véleményed, hogy a te recepted megduplázva és wokban megsütve vajon hogyan sikerülne ?
Válaszodat előre is köszönöm: Erika Gyuláról !

2011.12.23. 08:51
Aliz

Szia Klári!

Ha nagyon forró a jénai, amikor a kenyérmasszát beleöntöm, akkor nem sül bele. Persze egy kis lisztet isszórok a tészta alá.:)

2011.12.20. 09:23
Klári

Szia Aliz!

A recept alapján megsütöttem életem első kenyerét:) a baj csak az, hogy a jénaiból nem jön ki, beleragadt (belesült).

Nem voltál gyáva, én bátor voltam és megjártam:(

Remélem majd kibányészom valahogy, legfeljebb az állagán rontok vele, az ízén nem:)

2011.11.21. 12:58
Aliz

Kriszta!
Úgy látszik, hogy erre a mennyiségre lett kikisérletezve a sütősi hőfok és -idő.:)

2011.11.20. 11:57
Kriszta

Az első sikeren felbuzdulva tegnap dupla adagból készítettem el, mert nekem csak nagy jénaim van. Beszereztem a B80-as lisztet is. Sajnos a belseje "szalonnás" lett (azt hiszem így nevezik), pedig kicsit tovább sütöttem. Sajnos ez az adag meg soknak bizonyult. De majd próbálgatom mi az a mennyiség, ami az én edényemhez passzol. :-)

2011.11.18. 09:21
Aliz

Kedves Kriszta!

Nagyon örülök, hogy jól sikerülnek a kipróbált receptek, és köszönöm szépen, hogy ezt megírtad.:):)

2011.11.15. 20:48
Kriszta

Elég nagy volt a jénaim, szerintem csak ezért lett laposabb a kenyér.

2011.11.15. 19:12
Kriszta

Mostanában kaptam rá a kenyérsütésre. Szám szerint ez volt a 3.recept, amit kipróbáltam, de nem is keresgélek tovább. Egyszerűen tökéletes!!! Nem lett olyan magas (talán kevesebb lisztet tettem hozzá gyúráskor, mert nem tudtam mennyi az annyi és féltem, nehogy sok legyen), a külseje elég kemény lett (férjem szerint Isteni, mert ilyen az igazi kenyér), de a belseje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihetetlenül finom! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet is! Még eddig egy recptedben sem csalódtam!

2011.01.27. 22:18
Aliz

Krisztike!
Sajnos nincs, nem szoktam zsemlét sütni.:)

2011.01.27. 16:04
Krisztike

Szia Aliz!! Meg szeretném kérdezni, hogy hasonló ( egyszerű ) zsemle recepted van esetleg?? ( már próbálkoztam,de nem lett az igazi)    Ezt a fjta kenyeret szinte mindennap  sütöm, elronthatatlan!!! Előre is köszönöm !!!                                  

2011.01.03. 19:04
hajnalka.ferencz

Szia Alíz!

A zacskós kenyér megsütése után arra gondoltam,hogy ezt a kenyeret is megsütöm.Szerinted meg lehet csinálni friss élesztőből is?Ha igen akkor milyen mennyiséggel? :)

2010.12.20. 14:00
Aliz

Thea!

Abban még nem, próbáltam, de biztos jó lesz, csak jól fel kell forrósítni üresen a sütőben.:)

2010.12.17. 18:18
Thea

Szia Aliz! Ezt a kenyeret római tálban is megsüthetem? Kicsit félek a jénaitól, mert már volt, hogy megrepedt a sütőben és dobhattam ki mindent.

2010.10.21. 20:13
Aliz

Köszönöm szépen a visszajelzést, és az ötletet.:)

2010.10.21. 11:26
lenke

Szia. na megsutottem ezt  a kenyeret es nagyon finom lett.Most annyit valtoztattam rajta hogy belereszeltem 4  tojas nagysagu fott krumplit es isteni lett a tobbit ugyanugy keszitettem .a sutesi ido is ugyanaz  koszi a receptet. Erdemes kiprobalni !!!!!

2010.06.29. 00:54
Aliz

Edina!
Köszönöm szépen, hogy megírtad, ugyanis eddig csak sima liszttel próbáltam ki.:)

2010.06.28. 18:54
Edina

Szia!

Nagyon köszönöm ezt a receptet. Már négyszer megsütöttem. Már magokkal, és rozs liszttel is kipróbáltam. Egyszerűen nagyszerű ez a kenyér.  Anyósom és barátnőm is megsütötték. Ezer hála érte!

2010.04.06. 20:27
Aliz

Sebi!

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy neked is sikerült.:)

2010.04.05. 11:09
Sebi

Drága Azila! Már 1 ideje itthon sütöm a kenyeret.Kipróbáltam ezt a receptet is és el kell mondanom,hogy ez a tökéletes kenyér!Nagyon szép lett nekem is.Köszönet érte!

2010.03.17. 21:25
Aliz

Nu!

Csodálom a kitartásodat, nem tudom, hogy miért nem sikerül. A képeken elég jól látszik, hogy melyik fázisban hogy néz ki, ha neked végig így néz ki, mint az enyém, és csak a sütéssel van gond, akkor lehet, hogy a sütővel van gond. Én szerencsés vagyok, mert jó a sütőm és az elektromosnak megvan az az előnye, hogy a hőmérsékletet is pontosan be lehet állítani. Mielőtt újra próbálkozol, nézd meg Dolce vita oldalán a hozzászólásokat, nagyon sok érdekes vélemény, tanács hangzik el ezzel a recepttel kapcsolatban, főleg a vége felé, miután már nagyon sokat kipróbálták!:)

2010.03.06. 12:27
nu

Kedves Azila

Úgylátszik ez a kenyérsütés nem az én reszortom. Ma sütöttem ki másodszor és sajnos ez sem sikerült :-(((((((  Pedig most meleg edénybe raktam. Lehet hogy a sütömmel van a probléma mert még a régi pb palackos  azt tanácsolták hogy rakjak bele cserepet. A külseje az szépen megsül sööööt de a belseje se nem jön fel sütés közben pedig most kissebb edénybe raktam ésmégsem jött fel szépen.

Na majd a következő hátha

2010.03.05. 22:53
azila

Nu!

Ha forró edénybe rakod, nem ragad bele.:)

2010.03.05. 21:43
nu

sziasztok

áááááá lehet hogy itt a hiba én nem forósítottam meg az edényt emben sütöttem. Na holnap megteszem kikenni nem kell az edényt?

2010.02.26. 22:04
Aliz

Én már többször is megsütöttem és csak egyszer nem lett valami jó, amikor a tálat, amiben sütöttem, elfelejtettem felforrósítani, mielőtt belettem a tésztát. Ez nagyon fontos lépés!

2010.02.26. 13:10
nu

sziasztok

Sajnos én nem tudok beszámolni teljes sikerről :-(

. Kicsit el is szomoríttt nem tudom hogy mit rontottam el. A sütés is sokáig tartott lehet hogy a gázpalackos sütő miatt lehet hogy ott teljes hőfokon kellett volnaa, Remélem a következő jobban fog sikerülni.

Sziasztok 

2010.02.22. 16:39
Aliz

Zsozsi!

Remélem valaki tud neked erre válaszolni, mert én nem szoktam kovászos kenyeret sütni, így nem tudom.:(

2010.02.21. 21:53
ZSOZSI

KI  TUDJA MEGMONDANI NEKEM,HOGY A KOVÁSZOS KENYÉRNEK AMIBEN NINCS ÉLESZTŐ- NORMÁLIS,HOGY ERŐS SAVANYÚ SZAGA VAN? TALÁN SOK KOVÁSZT TETTEM.EGÉSZ NAP KELESZTETEM.AMÚGY SZÉP-DE AZ ÍZÉN IS ÉRZEM A KOVÁSZT.MENNYI KOVÁSZT KEL HASZNÁLNI KB.50.DK LISZTHEZ.?  SEGÍTSETEK,MERT ÉLESZTŐT NEM HASZNÁLHATOK. KÖSZÖNÖM..... ZSOZSI.

2010.02.15. 09:01
Aliz

Mónika!

Itt megnézheted videón is:

http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

2010.02.12. 21:21
Aliz

Mónika!

Nem tudok mást írni,mint a receptben, hogy kimértem a lisztet, összekevertem az élesztőporral meg a sóval, és hozzáöntöttem a vizet.  Csak annyit kevertem rajta, hogy éppen összeálljon egy kicsit. Ez a 3. képen látszik. Pont olyan lágy volt, mint a nokedlitészta. Másnapra lett olyan, mint a 4. képen. Azt hittem, hogy össze se fog állni, meg hogy nagyon ragadni fog, úgy nézett ki, de bőven beliszteztem a deszkát és arra öntöttem ki. A tetejére is bőven szórtam, aztán ráhajtottam a széleit és letakartam a tállal fél órára. Gyorsan átemeltem a tálba, rá a tetejét és be a forró sütőbe. És ilyen lett a végeredmény. Lehet, hogy az élesztő nem volt jó (már jártam úgy. Próbálj meg egy egész kiskanállal tenni bele, legfeljebb nézd meg előbb, nehogy túlkeljen. Lehet, hogy a liszt nem volt jó. Vannak lisztek, amiből nem lehet jó kelttésztát készíteni. A konyha is hűvös volt, hideg vizet használtam és tobábbb is kelt, mint 12 óra, mert nem voltam otthon, de már 12 óra után is úgy nézett ki, mint a 4. képen.

2010.02.12. 14:26
mészáros mónika

szia aliz!

Ha megkérdezhetem hogy te mit csináltál másként hogy sikerüljön?

Sajnos nekem nem ugy nézet ki  mint neked a 4 -es képen.

Köszi a válaszod előre is:

Üdv : Mónika

2010.02.10. 21:50
Aliz

Lehet, hogy nem volt elég lágy a tészta. Úgy nézett ki 12 óra után, mint az enyém a 4. képen? Egyet én is sütöttem, ami nem volt elég lágy, az lett tömörebb és belül kicsit nyers.

2010.02.10. 21:44
mészáros mónika
szia aliz! Forró sütőbe raktam de az enyém nem lett annyira lukacsos,mint neked a képen.Sőt sűrűbb is lett a belseje mint  a képen. Elektromos a sütöm! Köszönöm a válaszodat Aliz!Mónika.
2010.02.10. 21:43
Aliz
Mónika!

Olyan hosszú a pihenési idő (12 óra), hogy nincs jelentősége a víz hőmérsékletének. Én hideg vízzel készítettem. Inkább a sütés lehet az oka. Mindenképpen forró sütőben süsd, legfeljebb amikor leveszed róla a tetőt egy kicsit csökkentsd a hőmérsékletet., hogy ne égjen meg a teteje, de kell az 50-55 perc neki.:)

2010.02.10. 21:42
mészáros mónika
szia aliz ! én is megsütöttem a kenyeret de a belseje nem sült át ! hideg vagy meleg viz kell a tésztához mert én hideget raktam hozzá! lehet hogy ez lehetett a baj?kérlek szépen válaszolj
 köszi! mónika
2010.02.08. 19:23
Nagy Andrea

Szia Aliz!

Köszönöm a válaszodat. Kipróbálom a mélyhűtést .

Andi

2010.02.08. 14:26
Aliz

Kedves Andi!

A kenyér jól fagyasztható, de a minőségét a túl hosszú fagyasztás nálam mindig rossz irányban befolyásolja. Mi csak hétvégén járunk vásárolni, így mindig van a mélyhűtőben kenyér, zsömle, kifli. Kenyérből inkább a szeletelt változat a jobb, mert így csak annyit veszünk elő. amennyi éppen kell. Lényeg az, hogy minél kevesebb levegő maradjon a zacskóban. Hajlamos egy idő után átvenni némi hűtőízt, a gondos csomagolás ellenére is (kivéve a vákumfóliázást) ezért sem tartom 2-3 hétnél tovább. Kiengedve pont olyan lesz, mint fagyasztáskor, ezért egész frissen érdemes betenni a mélyhűtőbe. Könnyen leválik a héja bizonyos fajta kenyereknek. Hogy pont ez a fajta mennyire bírja a hűtést, még nem próbáltam, de ebből nem is marad soha, hiszen eleve nem nagy.

Ha a végeredmény elfogadható, akkor jó a nyers tészta állaga is. A legutóbbi kicsit keményebb lett, mert elnéztem a folyadékot és utólag kellett beledolgozni némi vizet, ettől jobban ki lett dolgozva a kelleténél, nem is kelt meg olyan szépen sülés közben. Úgy látszik, hogy tényleg elég néhány kavarás, amikor beleöntjük a vizet a lisztbe. A nokedli is akkor a legfinomabb, ha csak éppen összekeverjük egy kicsit.:) 

2010.02.08. 07:36
Nagy Andrea

Kedves Aliz!

Az állaga nekem is olyan mint a nokedlié,de a sütés jól sikerült. Persze nem mindegy, hogy milyen kemény ill. lágy legyen a tészta.A kenyér ize nagyon finom.Még egy kérdés:mennyire fagyasztható a kenyér,és ha igen hogyan lehet ugy kiengedni ,hogy friss maradjon utána is?

Andi 

2010.02.07. 23:00
Aliz

Kedves Andi!
Én sem tudok igazi gonbócot formálni belőle, csak összehajtogatom bőven lisztezve, a hajtást alulra teszem és úgy bele a tálba. Ettől néz ki úgy, mintha gombóc lenne. Ha ennek ellenére túl lágynak találod, akkor tegyél hozzá egy kicsivel több lisztet vagy kevesebb vizet. Sülés után is elterül, lapos lesz? Ha nem elég lágy, nem fog rendesen megkelni. Mivel nem egyformák a lisztek, nem lehet pontosan megadni a víz-liszt arányt. Az állaga olyan legyen, mint a nokedkli tésztának. 12 óra után meg még lágyabb, de mire megsül mégis kenyérformája lesz..

2010.02.07. 19:28
Nagy Andrea

Megsütöttem a kenyeret, nagyon finom lett. Egy bajom van vele, hogy nagyon lágynak találom a megkelt tésztát, mindig elterül nem lehet "gombóccá" formálni. Annyit tettem bele mindenből amennyit kell. Mi a hiba.? Már másodikat sütöttem, de mindegyik ugyan olyan lett.

Andi

2010.02.06. 00:03
Aliz

Nekem is kel a következő.:)

2010.02.05. 18:04
Szivi

Kedves Alíz!Reggel megsutottem a kenyeret annyira jol sikerult hogy már csak a cipó resze maradt meg belolle.

2010.02.03. 23:14
Aliz

Csilluka!

Örülök, hogy sikerült és köszönöm a visszajelzést.:)

2010.02.03. 14:11
Csilluka

Kedves Alíz!

Kipróbáltam a kenyeret ma sütöttem meg és tényleg nagyon jó.

2010.02.02. 23:00
Aliz

Dati!
Annyiban talán igen, hogy a tészta elég lágy és ha túl nagy a tál, akkor lehet, hogy laposabb lesz, mert vízszintesen terülhet.  Nem egy nagy kenyér, a jénai is inkább kisebb volt, de nem a legkisebb fajta. Ha már ott tartasz, hogy az utolsó fél órát pihenteted, látni fogod, hogy mekkora edény kell, hogy kényelmesen elférjen benne.:)

2010.02.02. 18:00
Dati

Kedves Alíz! A jénai fontos, hogy mennyi űrtartalommal bír? (jó, most nem gondoltam, hogy kicsibe raknám, de azért biztos ami biztos, kérdezem)

Köszönöm: Dati

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?