Ezt a receptet a jókaja.huoldalon olvastam és nagyon megtetszett. Mindenképpen ki kellett próbálnom, és nem bántam meg. A receptet szó szerint átvettem, mert ennél jobb leírás nem kell, én csak a képeimmel egészítem ki.
Virsli kukoricakabátban
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
10 dkg liszt
1 tk. cukor
0,5 tk sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
só, bors, paprika, fokhagyma, chili
1 kg virsli
a sütéshez liszt, olaj és hurkapálca
A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állagúra. A társaság ismeretében fűszerezzük enyhén vagy csípősen a bundának való tésztát. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra és annál fogva forgassuk meg lisztben. Ha ezt kihagyjuk, ne csodálkozzunk, ha a tészta lefolyik a virsliről, nem tapad meg a felületén. Töltsük a tésztát magas pohárba és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire. Az így felöltöztetett virsliket azonnal dobjuk forró olajba és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla. Mustárt és kechupot kínáljunk mellé.
Lills!
Köszönöm szépen.:)
Nem kell előre megfőzni, mert megsül, a virsli meg amúgy sem nyers.