A krumplit meghámozom, hosszúkásra vágom és sós vízben puhára főzöm, de vigyázok, nehogy szétessen. Egy jénai tálat vagy egy kisebb tepsit kivajazok és a leszűrt krumplit beleöntöm.
Közben a hagymát megtisztítom, kettévágom, félkarikára szeletelem és egy nagyobb serpenyőben az olajon megpárolom. Meghintem a liszttel, jól elkeverem és felöntöm a tejjel. Összekeverem, sózom és borsozom, majd mártás sűrűségűre forralom. Leöntöm vele a krumplit, rászórom a sajtot és 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje szépen megpirul.
A tálalásig nem árt, ha áll egy kicsit, mert nagyon forrón még csúszkál, később szebben lehet szeletelni (kiemelni a tálból). Forrás: Hegedűs János: Ételművészet
Nagyon finom étel! Köszönöm a receptet!Én csirkemellel "dúsítottam" és remek főételt kaptam.
2010.03.08. 13:05
szilvi
Nagyon finom köret - biztos hogy többször is el fogom készíteni, mert amellett hogy finom, még egyszerű is!!!
2010.02.22. 16:43
Aliz
Kati!
Köszönöm a visszajelzést. A petrezselyem nem rossz ötlet, de a kaporral nem vagyok nagyon jóban, csak a tökfőzelékben és az uborkában szeretem, de el tudom képzelni, hogy finom lehetett.:)
Nagyon finom étel! Köszönöm a receptet!Én csirkemellel "dúsítottam" és remek főételt kaptam.