A csirkét feldarabolom, sózom, borsozom, citromlével és a reszelt citromhéjjal összekeverem és hagyom pácolódni egy fél órát. Kevés olajban megdinsztelem a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd átsütöm benne a csirkét majdnem készre. Ekkor hozzáadom a héja nélküli, kis kockákra vágott paradicsomot és a reszelt gyömbért. Még pár percig együtt sütögetem és ráöntöm a kókusztejet. Addig párolom, míg a hús teljesen puha, a leve mártás sűrűségű lesz. Sáfrányos rizzsel tálaltam. Megjegyzés: most konzerv kókusztejjel készítettem, de lehet kapni bioboltokban kókusztejport, amiből vízzel összekeverve nagyon jó kókusztejet lehet készíteni. Ha egyik sincs, akkor kávédarálóban egészen finomra lehet darálni a kókuszreszeléket, majd ezt beleszórni az ételbe, a folyadékot vízzel és tejszínnel pótolva.
Most nem tudok pontos mennyiségeket írni, mert a zacskón, amiben vettük a kókusztejport, volt az arány, hogy mennyi folyadékkal kell összekeverni. Először cukorszirupot készítettem (1kg cukorhoz kell 1,2 l víz), majd a zacskón megadott mennyiséget adtam a cukorsziruphoz. Ezt turmixban kevertem össze. Mivel kellett cukorszirup is, így a feléből készült a kókuszszirupr. Állás közben elválik egymástól a kókusz meg a víz, de felhasználás előtt jól össze kell rázni. A cukorszirupot is, meg a kókusszirupot is hűtőben kell tartani, főleg nyáron, nehogy megerjedjen a cukortól, de hónapokig eláll. Ha húsételhez kell a kókusztej, akkor természetesen cukor nélkül keverem össze a zacskón megadott arányban vízzel.
Szia!
Most nem tudok pontos mennyiségeket írni, mert a zacskón, amiben vettük a kókusztejport, volt az arány, hogy mennyi folyadékkal kell összekeverni. Először cukorszirupot készítettem (1kg cukorhoz kell 1,2 l víz), majd a zacskón megadott mennyiséget adtam a cukorsziruphoz. Ezt turmixban kevertem össze. Mivel kellett cukorszirup is, így a feléből készült a kókuszszirupr. Állás közben elválik egymástól a kókusz meg a víz, de felhasználás előtt jól össze kell rázni. A cukorszirupot is, meg a kókusszirupot is hűtőben kell tartani, főleg nyáron, nehogy megerjedjen a cukortól, de hónapokig eláll. Ha húsételhez kell a kókusztej, akkor természetesen cukor nélkül keverem össze a zacskón megadott arányban vízzel.