| Májrizs
Hozzávalók:
12 dkg máj
1 egész tojás
2 ek. liszt
1-2 ek zsemlemorzsa
1 kicsi fej vöröshagyma
só, bors, majoránna
Egy kis fej hagymát lereszelek, és kevés olajon megfuttatom.
A májat duplakéses aprítóban pépesítem, és a tojást is hozzáadom. (Ha csak nagy aprítónk van, jó a rúdturmix is.) Átöntöm egy edénybe és hozzákeverem a hagymát, a lisztet és a zsemlemorzsát. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és olyan állagúra keverem, hogy lágyabb galuskatésztához hasonló legyen. Ha túl lágy egy kis zsemlemorzsát keverek hozzá, ha túl sűrű, akkor egy kevés vizet. Egy tésztaszűrőn keresztül a gyöngyöző húslevesbe nyomkodom. Apró tésztadarabok potyognak a levesbe, így hasonlóan néz ki, mint a rizs.
Megjegyzés: a képek közül hiányzik a levesbe szaggatás szűrőn keresztül, mert a gőztől nagyon homályos lett a kép.
| |
Suomia!
Ez az igazi elismerés.:) Köszönöm szépen.:)