A tojások fehérjét habbá verem a cukorral, hozzáadom a tojások sárgáját, a lisztet, a sót, és a tejet. Habos masszává keverem.
Egy teflon serpenyőben 13-14 cm átmérőjű lepényeket sütök és félbe hajtom. A szószhoz az epret annyi cukorral turmixolom, amilyen édesen szeretjük, és egy evőkanálnyi krémport is teszek hozzá (annak az édességét is bele kell számítani), mert attól még finomabb és egy kicsit sűrűbb lesz.
A vaníliakrémet kikeverem, az eperszemeket felszeletelem. A kis lepényeket megtöltöm a krémmel, kirakom az eperrel és félbe hajtva tányérra teszem. Köré öntöm a szószt és tejszínhabbal díszítem. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés: főzött vaníliapudinggal is lehet tölteni, ha nincs kéznél Aranka krémpor. (Mivel én sokat használok belőle, ezért időnként veszek nagyobb kiszerelésű zacskóval, ami egyben elég drága, de összehasonlítva a kis zacskóssal, jóval olcsóbb. A Metróban veszem, de már láttam más nagyobb üzletben is.)
Nagyszerü az oldal! Nagyon jo receptekkel! Köszönöm!!!! :)
2011.02.14. 10:43
Aliz
Szia Erika!
Mindenhol lehet kapni hidegen kikeverhető krémporokat, legfeljebb nem Arankának hívják, de készítheted főzött vaníliakrémmel is, vagy akár vaníliás pidinggal is. (Utóbbi esetben, a hideg pudingba szoktam felvert tejszínhabot keverni, hogy krémesebb legyen, vagy a pudingba egy -két tojássárgáját, majd még forrón belekeverni lazán a felvert tojásfehérjéket, de ez már tulajdonképpen a vanília krém.)
Nagyon szepen köszönöm!! :)
Nagyszerü az oldal! Nagyon jo receptekkel! Köszönöm!!!! :)