|
Gofri
Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor
12 dkg Ráma margarin
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
3 tojás
25 dkg liszt
2,5 dltej
½ cs. sütőpor
só
A puha margarint a cukorral habosra keverem, hozzákeverem tojásokat, a tejet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
A szokásos módon gofrisütőben megsütöm a tésztát. A kész gofrikat rácsra teszem egy kicsit hűlni hagyom.
Tálalom édes tejszínhabbal, Aranka vaníliás krémmel, lekvárral, nutellával és ezek kombinációjával.
Megjegyzés:a gofri felülete akkor lesz ropogós, ha a gőz el tud belőle távozni. Ha egy tányérra tesszük, főleg ha egymásra, akkor a benne lévő gőztől megpuhul. Még a rácson hűtés sem elég, ha ropogós gofrit szeretnénk. Ha van valakinek légkeveréses sütőedénye, a kisült gofrit a rácsra kell tenni, és a hőmérsékletet minimumra állítva, a ventilátor lehűti annyira, hogy ropogós lesz. Amíg az másik sül, az előző hűl a rácson. Ha nincs ilyen edényünk, ugyanezt hőlégkeveréses sütőben is megpróbálhatjuk, a nagyobb rácson több is elfér egyszerre, csak ne kapcsoljuk be a hőmérsékletet.
| |
Köszi Alíz a gyors válaszodat :)
Ma el is készítem a gofrit a gyümölcsös tejszínhabbal :) A családom már nagyon feni rá a fogát
További szép napot Neked és mindenki másnak is aki olvassa :)