8 db vagy 8 pár pár virsli (a vastagságától függően)
40 dkg savanyú káposzta
3 fej vöröshagyma
10 dkg bacon
2 dl tejföl
mustár
só, bors, őrölt kömény
liszt
olaj
A felkockázott bacont egy kuktában megpirítom, hozzáadok egy felaprított hagymát, megdinsztelem, beleszórom a kissé kimosott (savanyúságtól függően) káposztát.Sózom, borsozom, és őrölt köménnyel fűszerezem. Kevés vizet öntök alá, lezárom a tetejét és kb. ¼ óra alatt puhára párolom. A tejfölhöz mustárt keverek, sózom, ha túl pikáns egy csipetnyi cukorral szelídítem.
2 fej hagymát karikára szeletelek, egy zacskóba lisztet és sót szórok, majd belerakom a gyűrűire szedett hagymákat, és jól összerázom. Bő olajban ropogósra sütöm, de előtte lerázom a hagymakarikákról a fölösleges lisztet. Konyhai papírtörlőre szedem.
A bagetteket 4 részre darabolom, mindegyiket kettévágom, kiszedem a belsejét. Az alsó felébe káposztát, erre hagymakarikát, erre 1 vagy 2 db virslit helyezek, meglocsolom mustáros tejföllel, majd megint káposztát és hagymát teszek rá, végül ráborítom a tetejét. Egyenként alufóliába csomagolom és kb. 200 °C-os sütőben 15-20 percig sütöm.
Megjegyzés: az, hogy 1 vagy 2 virslit teszek a szendvicsbe, függ a bagett nagyságától és a virsli vastagságától. Mivel vékonyabb roppanós frankfurti virslit vettem, és a bagett is elég vastag volt, így 2 virslit tettem mindegyikbe. Eredetileg bajor (fehér) kolbásszal szerettem volna készíteni, de akkor éppen sehol nem kaptam.
Végig fényképeztem, de pont a kész szendvicsről nem készült fotó, mert a jó társaság elfeledtette velem. A főkép a sütés előtti állapotot mutatja.