A raguhoz a csirkét kockára vágom, a hagymát apróra, amit kevés olajon megdinsztelek. Rádobom a csirkehúst, fehéredésig sütöm, majd Ízvarázzsal fűszerezem. (Ez egy magyaros, paprikás ízű, sós ételízesítő, ami nagyon finom ízt ad az ételnek.) Csak kevés vizet öntök alá, majd zúzott fokhagymával és egy bőre nélküli kockára vágott paradicsommal ízesítem. Ha megpuhult zsírjára sütöm, megszórom a liszttel és annyi tejszínt öntök rá, hogy bársonyos, kicsit sűrű szaftja legyen. Ízlés szerint borsozom.
Közben a krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszelem, hozzákeverem az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, 1 tojást, sót, borsot, végül a lisztet. (Lisztből annyit teszek hozzá, hogy a krumpli levét felvegye, de ne legyen tésztás állagú.) Egy teflon serpenyőbe annyi olajat öntök, mintha rántottát sütnék, a krumplis massza negyedét beleöntöm, palacsinta nagyságúra nyomkodom, és mindkét oldalát megsütöm. Ne legyen túl forróra állítva, mert megég, mielőtt megsülne.
A 4 tócsniba töltöm a ragut, félbe hajtom, (ha kihűlt mikróban átmelegítem tálalás előtt), tetejére tejfölt kenek és megszórom reszelt sajttal. Úgy is jó, ha sajttal és a tejföllel melegítem át, de jobban szeretem, ha a tócsnitól melegszik át a sajt és nem olvad el teljesen.
Moni, köszönöm szépen a visszajelzést.:)