Azért kapta ezt a nevet, mert mindig zsemlében szoktam készíteni, de most csak kifli volt. Igaz, nem az a nagyon csúcsos, keskeny, görbe fajta, hanem egyenesebb és tömzsibb, tehát kis jóindulattal akár zsemlének is nevezhetem.:)
Fasírt zsemlében
Hozzávalók:
4 db zsemle
tej
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstölt sonka
fél fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
2 db csemege uborka
1 tojás
só, bors
reszelt sajt a tetejére
A zsemlék tetejét levágom, és a kiszedett közepével együtt tejben megáztatom és kinyomkodom.
Egy duplakéses aprítóban megdarálom a sonkát, a szalonnát, a kinyomkodott zsömlék tetejét és belsejét, meg a felaprított hagymát. Ezt a keveréket összegyúrom a darált hússal, a sóval, a borssal és a tojással. Az uborkát apró kockára vágom, és a húsmasszához keverem.
A kibelezett zsemléket tejbe mártom, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és elosztom benne a húskeveréket. Ebből a mennyiségből jó ducira lehet tölteni a zsömlét. Beteszem a 200 °C-os sütőbe és megsütöm. Nem tudom hány percig sütöttem, mert nem néztem meg az órát, de az illatán és az állagán lehet látni, hogy már jó. (Talán 15 perc.) Ekkor bőven szórok rá reszelt sajtot és visszateszem a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt szépen pirulni kezd a tetején.
Sajnos bárki megteheti, hogy összeszedi a neten a recepteket, a képeket, és azt a saját oldalára felteszi, vagy receptgyűjtő oldarakra feltölti, ennek nincs technikai akadálya, az más kérdés, hogy ez mennyire etikus. Az én receptjeim is számtalan helyen megtalálhatók. Ha feltüntetik, hogy tőlem van, nem zavar, ha nem, akkor bosszankodni szoktam, vagy írok egy kommentet a recepthez, amiben leírom, hogy az eredeti hol található. Mást nem nagyon tudok tenni. Sajnos. Köszönöm, hogy szóltál, ha máskor is beleütközöl az én receptembe és nincs a nevem feltüntetve, kérlek írd meg. Köszönöm azépen.:)
2010.08.29. 15:08
Marika
Ja elfelejtettem Ő a "Zsemlében sült fasírt" nevet adta neki. A többi ugyanaz.
2010.08.29. 14:57
Marika
Ma megdöbbentem egy picit. Ezt a receptet találtam a Mindmegettén, Mary007 küldte be a sajátjaként. Ami nagyon meglepett, hogy a recept jóformán szóról-szóra ugyanez, forrás megjelölés nélkül. Nem tudom, hogy megy ez, még nem küldtem receptet sehova. Oda be lehet küldeni más receptjét is?
2010.08.29. 09:07
erzsoka erdelybol
Elkeszitettem,nagyon fincsi,kosz.
2010.08.11. 07:17
Kingacska
Egszerűen imádom az oldaladat!!! És ez a recept is..nyami..nagyon fincsi lehet!
Nagyon erdekes recept,tobbszor elolvastam es ugy gondoltam,hogy hamarosan el is keszitem,es nem is kell sok minden hozza.Sok sikert tovabbra is,es keszits meg finom recepteket nekunk: cirmicica
Marika!
Sajnos bárki megteheti, hogy összeszedi a neten a recepteket, a képeket, és azt a saját oldalára felteszi, vagy receptgyűjtő oldarakra feltölti, ennek nincs technikai akadálya, az más kérdés, hogy ez mennyire etikus. Az én receptjeim is számtalan helyen megtalálhatók. Ha feltüntetik, hogy tőlem van, nem zavar, ha nem, akkor bosszankodni szoktam, vagy írok egy kommentet a recepthez, amiben leírom, hogy az eredeti hol található. Mást nem nagyon tudok tenni. Sajnos. Köszönöm, hogy szóltál, ha máskor is beleütközöl az én receptembe és nincs a nevem feltüntetve, kérlek írd meg. Köszönöm azépen.:)