Egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten kevergetve felolvasztom a vajat és a csokit. (Kezdők inkább gőz fölött!) Míg langyosra hűl, habosra keverem a cukrot a tojásokkal, a sütőporral, majd hozzáadom a vajas csokit, a tejet, és a lisztet. Belereszelem a narancs héját és belecsavarom a levét is. Elég folyós massza lesz belőle. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe öntöm és előmelegített 200 °C-os sütőben (5 perc múlva 180 °-ra mérséklem) tűpróbáig sütöm. Deszkára vagy nagyobb tálcára borítom és hagyom kihűlni.
Közben a kakaót egy kis lábasban összekeverem a cukorral és egy pici vízzel sűrűre főzöm. A tűzről levéve hozzáadom a vajat, és ha elolvadt, bevonom vele a sütemény tetejét. Ha már kihűlt, ráreszelem a tejcsokit. Ízlés szerint lehet fehér csoki és keserű csoki is.
Azt szeretném kérdezni, ha megcsinálom szombaton, de a vendégek, csak vasárnap jönnek, akkor hogy a legjobb tárolni, azon túl persze, hogy "titkos helyen" fel ne falja a család.
a választ előre is.
2010.09.22. 20:11
Ibcsi
Kedves Alíz!!
Ez fantasztikus recept!!! Hétvégén 1 tepsivel sütöttem és 3 kicsi tortát készítettem a születésnaposaimnak. Puha és nagyon finom.
Köszönöm:)
Válasz:
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a süti, és annak is, hogy ízlik.:)
Visnyo!
Bárhol, mert nem igényel különösebb hűtést.:)