A tejszínbe tördelem a csokit és kevergetve felolvasztom. Vaníliás cukrot és ízlés szerint néhány kanál kristálycukrot is adok hozzá. Forrásig hevítem, de nem forralom. Lehúzom a tűzről és az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zselatinlapot is feloldom benne. Hagyom kihűlni és a hűtőbe teszem. Legjobb előző nap elkészíteni. A tésztához a tojások fehérjét felverem a cukorral, egy kevés balzsamecetet adok hozzá (ha nincs, elhagyható), és a finomra őrölt mandulát. Sütőpapírral bélelt nagyobb tortaformába simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kiveszem a formából, lehúzom róla a papírt, és visszateszem a formába. Egy csomag málnás gyümölcszselé port az előírás szerint 0,5 l vízben addig hagyom a tűzön, míg fel nem oldódik, de nem szabad forralni. Még teszek hozzá 3 lap zselatint, és erősítem íz ízét 1-2 kanál málnalekvárral . A formában lévő tésztát málnalekvárral megkenem. Ha a zselé már kezd kocsonyásodni, ráöntöm és beteszem a hűtőbe. Az időközben jól lehűlt csokis tejszínt elektromos habverővel habosítom, de nem viszem túlzásba, nehogy szemcsés legyen. Ha megdermedt a zselé, a csokikrémet is elsimítom a tetején. Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön. A csokit az olajjal a mikróban megolvasztom, de inkább többször visszateszem, mint túlhevítsem, és hagyom langyosra, de még folyósra hűlni. Gyors mozdulatokkal szétkenem a torta tetején. Mivel krémre kenem, így nem könnyű, hogy szép egyenletes legyen, mert nem lehet nagyon meleg a csoki. A tortát kiveszem a formából, az oldalán is elkenem a krémet és szeletelt mandulát szórok rá. A díszítését vajas krémmel oldottam meg. A rózsákat és a leveleket habzsákból nyomtam formázó csövekkel. ( Látszik rajta, hogy első próbálkozás volt.) Megjegyzés: 26 cm átmérőjű nagy tortaformában készítettem. Ha kicsit kisebb a forma, magasabb lesz a torta.
Melissza!
Örülök, hogy jobbat tudsz, csak azt nem értem, hogy miért olvasgatod más sz...r receptjeit.