A bacont kisütöm, ha nem elég zsíros, egy kevés olajat öntök alá, majd megfuttatom rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. A megtisztított és karikára vágott sárgarépát is hozzáadom, és együtt kevergetve pirítom. 1,2 l vízzel felöntöm, megsózom, megborsozom, felforralom és beleszórom a megmosott rizst. Takarékon addig főzöm fedő alatt, míg a rizs szétfő. Mixelőrúddal pépesítem. A tojássárgáját a puha vajjal összekeverem, hozzáöntöm a tejet, elkeverem, és a levesbe öntöm. Épp csak forráspontig hevítem, de már nem főzöm tovább. Mivel a lassú főzés miatt sok víz elpárolog, így még öntök hozzá tejet vagy vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű. (Én csak tejet öntöttem hozzá.) Pirított zsemlekockával megszórva tálalom. Nálunk mindenkinek nagyon ízlett.