|
Az előző napi rizi-biziből maradt egy adagnyi, ami 3 főnek kevés lett volna köretnek, viszont maradéktalanul felhasználhattam a csirke töltelékébe.
Töltött csirkecomb
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
kb. 30 dkg zöldborsós rizs
10 dkg füstölt sajt
1 tojás
bors
sültcsirke fűszerkeverék
só
olaj
A maradék rizshez reszelem a sajtot, hozzáütök egy tojást, borsozom (sózni nem kell, mert a sajt és a rizs is sós) és összekeverem.
A csirkecombok bőrét fellazítom, befűszerezem a fűszerkeverékkel, főleg a bőr alatt és a vágott alsó oldalán, és megtöltöm a rizzsel. Összetűzöm a nyílást, sütőpapíros tepsibe fektetem, sózom és olajjal megkenem a bőrét. A csirkecombok közé hasábokra vágott, sózott, fűszerezett, kevés olajban megforgatott krumplit rakok, és 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a csirke is és a krumpli is piros, ropogós nem lesz.
| |
Kedves Kamilla!
Örülök, hogy jól sikerült.:)