|  | 
	 Túrókrém teaszósszal 
	Hozzávalók: 
	Túrókrémhez: 
	
		50 dkg túró
		1 dkg zselatin (vagy 6 lap)
		10 dkg porcukor
		1 evőkanál citromlé
		2,5 dl tejszín 
	A teaszószhoz: 
	
		3 g tealevél (2 db filter)
		fél csomag Aranka krémpor
		2 dl tej
		1,5 dl tejszín
		6 dkg cukor 
	A zselatint 1 dl vízbe beáztatom és a mikróban felolvasztom. A túrót egy rúdmixerrel krémesítem a cukorral és a citromlével, majd beleforgatom a langyosra hűlt zselatint. A tejszínt habbá verem és a túróhoz keverem. A hűtőszekrényben lehűtöm.A teaszószhoz a teát leforrázom 4 dl vízzel, és 5 percig állni hagyom. Leszűröm, kinyomkodom, elkeverem benne a cukrot, és hűlni hagyom. A 2 dl tejbe szórom a krémport és elektromos habverővel habosra verem.  A tejszínt felverem. A teát a vaníliakrémbe keverem és tejszínhabot is beleforgatom.
 Tálaláskor a túrókrémből fagylaltos kanállal gömböket formázok, a szósszal tálalom és karamellel díszítem.
 Megjegyzés: a receptet egy 2001-es Blikkben olvastam. Tálalás előtt közvetlenül is össze kell keverni egy kézi habverővel a teaszószt, ugyanis egy kis állás után a hígabb tea alulra, a hab a tetejére kerül.
 Én earl grey teából készítettem, és nagyon jól lehetett érezni az aromáját.
 A díszhez egy kevés cukrot karamellizáltam ,és sütőpapírra csorgattam. A sütőpapírról nagyon könnyen lejön, amikor kihűl.
 
	                                                                                                                      
	            |  | 
EZ VALAMI ISTENI LEHET