|
Hamis mandulás sütemény
Hozzávalók:
-
15 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
15 dkg darált dió
-
7 dkg rétesliszt
-
2-3 evőkanál tej
-
4 tojásfehérje
-
fél színtelen mandularoma
-
2 kávéskanál sütőpor
A tetejére:
-
4 tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
vanília aroma
A liszthez hozzákeverem a sütőport és ledarálom a diót. A vajat vagy margarint habosra keverem a cukorral és ízesítem a mandulaaromával. Hozzákeverem a sütőporos lisztet, a darált diót és annyi tejet (2-3 evőkanállal), hogy krémes állagú legyen. A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a tésztába. Egy kisebb (30x22 cm-es)tepsibe sütőpapírt teszek és belesimítom a tésztát.
Előmelegített 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje egy kicsit pirulni kezd.
Közben a tojások sárgáját a porcukorral nagyon habosra keverem. Vaníliaaromával ízesítem. Minél tovább keverem, annál habosabb lesz. Ezt a tésztára öntöm és visszateszem a sütőbe.
Nagyon kell vigyázni, mert a sok cukor miatt gyorsan megbarnul a teteje. Figyelni kell!
Megjegyzés: nagyon finom, mandulás ízű, egyáltalán nem száraz, kimondottan finom és egyszerű kevert sütemény.
| |