|
Tojásos sült zöldség (light)
Hozzávalók:
-
1 kg vegyes zöldség
-
1 nagy pohár kefír
-
6 db tojás
-
ételízesítő
-
3 db fokhagymás ízbomba (vagy fokhagymapor)
-
bors, só
A vegyes zöldséget annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. (Én most fagyasztott zöldséget használtam.) Só helyett ételízesítővel ízesítem és megfőzöm, de azért nem annyira, hogy pl. a brokkoli szétessen. Leszűröm (a levét zöldségleveshez használtam fel) és egy hőálló edénybe teszem, amit nagyon vékonyan kiolajozok.
A tojásokat felverem a kefirrel, a sóval, a borssal és az ízbombákkal. (Fokhagymával vagy fokhagymaporral is helyettesíthető.) Ezt a keveréket a zöldségekre öntöm, és 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje szépen barnulni kezd.
Megjegyzés: a receptet a Hoxán olvastam egy fogyókúrás naplóban. Nagyon jó fogyókúrás étel, mert ízletes és nem magas a kalóriaértéke. Ha nincs szükség energiaspórolásra, egy kis reszelt sajtot is lehet a tojáshoz keverni. Én most köretnek készítettem hús mellé.
| |
Sziasztok!
Megcsináltam . Nekünk nagyon ízlett. :-)