|
A receptet F. Anett küldte, amit köszönök szépen, mert nagyon ízlett a családomnak.
Kincsesládika
Lap:
-
6 tojásfehérje
-
6 evőkanál cukor
-
2 evőkanál zsemlemorzsa
-
2 evőkanál liszt
-
1 evőkanál olaj
-
½ csomag sütőpor
-
10 dkg durvábbra darált dió
-
1/2 üveg Nutella vagy csokis mogyorókrém
Krém:
-
6 tojássárgája
-
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
-
½ l tej
-
20 dkg cukor
-
2 evőkanál liszt
-
20 dkg Ráma
-
+ 10 dkg étcsokoládé a krém egyik felébe
-
+kb. 20 db babapiskóta
Tetejére:
-
2 dl Hulala vagy tejszínhab cukorral ízesítve
A lisztet összekeverem a zsemlemorzsával és a sütőporral. A tojásfehérjéket habbá verem a cukorral, majd óvatosan beleforgatom az olajat és a lisztet. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetek, belesimítom a tésztát, megszórom a dióval, és 190 °C-os sütőben megsütöm. (Azért nincs dió a képeken, mert nem volt otthon egy szem sem. Dió nélkül is finom volt.) Még melegen rákenem a Nutellát, és hűlni hagyom.
Közben a krém hozzávalóit csomómentesre keverem és sűrű krémet főzök. belőle. Átteszem egy keverőtálba, és időnként bekapcsolom a habverőt, így úgy hűl ki, hogy a sűrűsége ellenére egy sima állagú krém lesz belőle. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, puha margarint keverek hozzá, majd elfelezem és a felébe beleforgatom az olvasztott csokit.
Rétegezés:
Először a vaníliás krémet kenem a nutellás tésztára, ezt kirakom tejben megmártott babapiskótával, majd erre jön a csokis krém, végül a felvert Hullala (vagy tejszínhab, de ebben az esetben habfixálót vagy zselatint adok hozzá). Nem simítom el a tetejét, hanem egy kanállal direkt rücskösre formázom. Másnapig a hűtőben pihentetem.
| |
A barátom kedvence, nagyon sokszor elkészítem. Van úgy, hogy a babapiskótát lecserélem kekszre.