|
Dunahullám
Hozzávalók:
Tésztához:
-
25 dkg Ráma
-
25 dkg cukor 35 dkg liszt
-
6 tojás
-
1 csomag sütőpor
-
2 evőkanál holland kakaópor
-
1 üveg meggybefőtt
A krémhez:
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg Ráma
-
1 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
-
15 dkg étcsoki
-
0,5 dl étolaj
A margarint habosra keverem a cukorral és a tojással, majd belekeverem a sütőporos lisztet. A tésztát felezem és a felébe a kakaót keverek.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, egyenletesen belekenem a világos tésztát, egyenletesen elosztom rajta a kimagozott meggyszemeket, kissé belenyomkodom és rásimítom a sötét tésztát. 175 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm, majd kihűtöm.
Közben elkészítem a krémet. A pudingport megfőzöm a tejben és hűlni hagyom. A puha Rámát jó habosra keverem a porcukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal, amibe előzőleg belekeverem a citromlevet és a reszelt citromhéjat. (Nehogy túlkeverjük, mert akkor kicsapódik belőle a nedvesség és szemcsés lesz!)
Ezt a krémet a tésztára simítom, lehetőleg hűtőben jól lehűtöm, majd a tetejét olvasztott csokival vonom be, amihez étolajat keverek, és hullámvonallal díszítem.
Megjegyzés: a képeken csak fele mennyiségből készült, és így is sok lett belőle, mert nagyon kiadós. A krémet nem kellett volna felezni, mert krémesebben jobban szeretjük, bár így is finom, ahogy az eredeti receptben van.
| |
Kedves Niky!
Jól csináltad, a tésztához jó a kristálycukor is. Javítottam a kép szövegét, köszi, hogy szóltál.:)