|
Gesztenyés méhkas
Hozzávalók:
-
50 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg vaj
-
25 dkg darált keksz
-
2 evőkanál kakaópor
-
10 dkg porcukor
A vajat, a kekszmorzsát és a porcukrot összemorzsolom. Egy kis darabot kiveszek belőle, hogy a forma méhecskés részét ezzel töltsem meg. Hozzáadom a kakaóport, majd a gesztenyemasszát és jól összedolgozom.
A formába, ahol a méhecske van egy pici világos tésztát teszek, majd megtöltöm a gesztenyés tésztával, és egy piskótatallérral lezárom.
Ha a méhecskét így külön töltjük meg, elég macerás a művelet. A felénél jöttem rá, hogy ha egy picit bekenem olajjal a méhecske mélyedést, akkor nem ragad bele a massza.
Megjegyzés: mielőtt bárki megkérdezné hol vettem a formát, elmondom, hogy ajándékba kaptam, Szlovákiából. Akinek nincs ilyen, golyókat is formázhat ebből a masszából, vagy piramisformában is elkészítheti, ami minden piacon kapható pár száz Ft-ért a konyhai árusoknál.
| |
Én is készítettem már ilyet. Nem is kellett speciális forma hozzá. A citromfacsarót használtam, s egész jól sikerült.