|
Hegyi Barbara receptje: pulykasült lakkozott gyümölcsökkel.
Gyümölcsökkel sült csirkemell
Hozzávalók:
-
1 kg szeletelt csirkemell
-
só
-
bors
-
őrölt fahéj
-
4 evőkanál cukor
-
2 dl fehérbor
-
2 dl tejföl
-
olaj
-
gyümölcsök (alma, narancs, körte, őszibarack, stb.)
A csirkemellet felszeletelem, sózom , borsozom és fahéjjal meghintem. Nagyon jó íze lesz a fahéjtól és egyáltalán nem idegen a hústól.
Kevés olajon fehéredésig sütöm. Egy tepsik kiolajozok, és belerakom a hússzelteket. A serpenyőbe szórom a cukrot, karamellizálom és felöntöm a borral. Elkeverem benne a tejfölt. Ezt a szósz ráöntöm a húsra, és fóliával lefedve kb. fél órát sütöm. (Mivel nagyon sok levet engedett, így a nagyját leöntöttem róla, és egy kis lábasban beforraltam. Nagyon ízletes, sűrű mártás lett belőle.) Közben a gyümölcsöket meghámozom, cikkekre vágom. A húsok tetejére rakosgatom és lefedés nélkül készre sütöm. Tálaláskor a hússzeleteket a tálra rakom, a gyümölcsöket megforgatom a beforralt szószban és a húsok közepére rakom.
| |