|
Fehérboros csirke hagymaágyon
Hozzávalók:
-
4 db egész csirkecomb
-
1 szál póréhagyma
-
4-5 újhagyma
-
1 nagy fej hagyma
-
10-15 dkg szeletelt bacon
-
2 dl fehérbor
-
2 dl tejföl
-
só, bors szárított kakukkfű
-
vaj
A hagymákat felszeletelem és enyhén besózom. A csirkecombokat is megsózom egy kicsit és kakukkfűvel fűszerezem. A tepsit vagy tálat kivajazom, a baconszeletekkel kibélelem és ráterítem a hagymát. Rárakom a csirkecombokat. A maradék bacont felcsíkozom és a hús tetejére szórom.
A tejfölt a borral, sóval, borssal simára keverem és a csirkecombok tetejére locsolom. Alufóliával lefedem és 200 °C-os sütőben kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
Megjegyzés: ez a receptet az Ízes kalandok oldalán olvastam.
Egy keveset változtattam rajta, mert a hús mennyiségét dupláztam, de a többit nem, mert nekünk így is elég volt a hagyma és a szósz. A fóliát meg előbb levettem róla, mert nagyon sok levet engedett. A végeredmény fantasztikusan finom lett. Köszönet a receptért.
| |
Cattmonty!
20 %-os tejfölt használtam hozzá.:)