|
Körtés fagylalt
Hozzávalók:
-
2 nagy leveses körte
-
1 dl fehérbor
-
4 evőkanál cukor
-
vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 tojássárgája
-
vanília fagylalt
Egy akkora lábasba öntöm a bort, amekkorában pont elfér 4 fél körte. Hozzákeverek 1 evőkanál cukrot, belerakom a körtéket és az érettségétől függően pár percig puhítom. (Keményebb típusú körtét hosszabb ideig párolom.) Kiszedem a körtéket, a maradék levéhez keverem a maradék cukrot, a vaníliát és beletördelem a csokoládét. Összeforralom. A tűzről lehúzom, és gyorsan elkeverem benne a tojássárgáját, de már nem teszem vissza a tűzre.
Tálaláskor a fagylaltra teszem a fél körtét és a langyos csokiszósszal leöntöm. Tejszínhabbal díszítem.
Megjegyzés: jobb lett volna, ha a fagyit mellé rakom, mert így nem mutat olyan jól, mint amilyen finom volt.
| |