|
Banános-narancsos palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához:
-
3 db tojás
-
lisz
-
tej
-
ásványvíz
-
3 kisebb banán
-
olaj
-
só
-
édesítő
Narancsszószhoz:
-
2 narancs
-
2 dl 100 %-os narancslé
-
Aranka vaníliás krémpor
-
cukor
A szokásos módon palacsintatésztát készítek tojásból, lisztből, tejből és buborékos ásványvízből (vagy szódavízből). Sóval és folyékony édesítővel ízesítem. (Azért használok édesítőt, mert megízesíti a palacsintát, mégsem ég meg olyan könnyen, mintha cukrot tennék bele.) Belereszelek 3 kisebb, nem túl érett banánt. Annyi vízzel hígítom, hogy az átlagosnál egy kicsit sűrűbb legyen a tészta. Vastagabb palacsintákat sütök belőle, és négy részre hajtogatom.
A narancsokat meghámozom, és kivágom a gerezdeket a hártyák közül, különben kicsit kesernyés lesz. Egy turmixban összeturmixolom a narancslével, és az egyik narancs reszelt héjával. (Előtte jól megmosom!) Annyi Aranka krémport (vagy főzés nélküli pudingport) adok hozzá, hogy közepesen sűrű állagú szószt kapjak. Ízlés szerint ízesítem cukorral.
Tálaláskor a négybe hajtott palacsintát leöntöm a narancsszósszal, kevés csokiszósszal és tejszínhabbal díszítem.
Ötlet: Ha nincs otthon csokiszósz, akkor egy kis bögrét teletöltök instant kakaóporral, öntök hozzá egy nagyon pici tejszínt, vagy egy pici tejet, beteszem a mikróba 0,5-1 percre, míg összeolvad, és szósz állagú nem lesz. Ha nem gyerekeknek lesz, akkor szoktam még önteni hozzá valamilyen illatos likőrt is, és akár forrón, akár hidegen nagyon jó szósz lesz belől akár fagyira, akár díszítésre.
| |
igy a banánt is megenném,nem igazán szeretem "nyersen",de sütikbe igen,szóval biztos elkészitem a receptet!