|
Nektarinos rántott dara
Hozzávalók:
-
6 dl tej
-
8 púpos evőkanál dara
-
csipet só, fahéj
-
1 evőkanál kristálycukor (vagy édesítő)
-
2 db nektarin
Panírozáshoz:
-
liszt
-
kókuszreszelék
-
2 db tojás
Szóráshoz fahéjas porcukor.
A tejet felforralom a sóva. A darát egy bögrébe kimérem és lassan öntöm a tejhez, miközben egy kézi habverővel kevergetem. Így nem lesz csomós. Édesítem a cukorral vagy édesítővel, őrölt fahéjjal fűszerezem és nagyon sűrűre főzöm. A nektarint apró kockákra vágom, a levét lecsöpögtetem és belekeverem a darába. Egy kis tepsit folpack fóliával kibélelek és beleöntöm a darát. Hagyom teljesen kihűlni. Ekkor tetszés szerint feldarabolom. Én most háromszögletűre vágtam. A panírhoz a tojást felverem, csak egy picit sózom. A darát először lisztben, majd a tojásban, végül a kókuszreszelékben megforgatom, és bő olajban megsütöm. (Ha valaki nem szereti a kókuszt, az zsemlemorzsában panírozhatja.)
Tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg a tetejét.
| |
Évike!
Örülök, hogy tetszik.:)