|
Lasagne
Hozzávalók:
-
25 dkg kész lasagne tésztalap
-
15 dkg reszelt sajt
A raguhoz:
-
30 dkg darált hús
-
10 dkg húsos szalonna (bacon)
-
2 dl tej
-
3 evőkanál sűrített paradicsom
-
1 fej vöröshagyma
-
2 sárgarépa
-
só, bors
-
ételízesítő
-
majoránna
-
(pizzafűszer)
-
olaj
Besamel mártáshoz:
-
5 dkg vaj
-
5 dkg liszt
-
5 dl tej
-
só, bors, szerecsendió
A mártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítek, felengedem a tejjel, majd folyton kevergetve felforralom és fűszerezem a sóval, borssal és szerecsendióval.
A raguhoz a szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és egy kis pizzafűszerrel (mert volt éppen kéznél, de elhagyható). Belekeverem a paradicsompürét, felöntöm a tejjel és lefedve készre párolom.
Egy akkora kisebb tepsibe vagy hőálló tálba, amekkorába a kész tésztalapok több rétegben elférnek, teszek egy kevés ragut, erre teszem az első tésztaréteget, erre egy adag mártást kenek, elosztom rajta a ragut, majd reszelt sajtot szórok rá. Megint tészta-mártás-ragu-sajt, addig, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére mártás jön és reszelt sajt. 200 °C-os sütőben sütöm addig, amíg a teteje szép piros lesz.
Megjegyzés: amikor először vettem kész lasagne tésztát közel 20 évvel ezelőtt, ez a recept volt a tészta csomagolásán. Többfélét is készítettem már, de nekem eddig ez ízlett a legjobban.
| |
Kedves Erzsi!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült.:) További sikeres próbálkozást kívánok, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)