|
Csokis-habos pite puncskrémmel
Hozzávalók:
Barna tészta:
-
4 tojás sárgája
-
12,5 dkg Ráma margarin
-
12 dkg cukor
-
10 dkg liszt
-
2 kk. sütőpor
-
4 ek. tej
-
2 púpos evőkanál holland kakaópor
Habréteg:
-
4 tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
5-6 dkg reszelt étcsoki
Krém:
-
1 csomag puncs ízű pudingpor
-
3 dl tej
-
4-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
-
15 dkg Ráma vagy vaj
-
2 dl Hulala (vagy tejszín + habfixáló)
-
piros ételszínező
-
rum aroma
A lisztet elvegyítem a kakaóporral és a sütőporral. A puha margarint a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojások sárgáját, a tejet, és a kakaós lisztet. Krémes állagúvá keverem és egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kenem. A tojások fehérjét habbá verem a cukorral, majd a reszelt csokit beleforgatom. Ezt a habot a nyers csokis tésztára kenem és 160 °C-os sütőben megsütöm. Figyelni kell, hogy ne legyen sötétebb, mint amilyen a képen! Míg sül, elkészítem a krémet. A tejet felteszem forrni. Egy kevés tejben elkeverem a pudingport, és a felforrt tejhez öntve sűrűre főzöm. Ízesítem rum aromával, és pár csepp piros ételfestékkel még rózsaszínűbbre színezem, hogy gusztusosabb legyen. Kevergetve kézmelegre hűtöm, puha Rámát keverek hozzá, és teljesen kihűtöm. Felverem habbá a 2 dl Hulalát (vagy a tejszínhabot, amihez Habfixet keverek), és a kihűlt krémmel összeforgatom.
A közben kihűlt tésztát függőlegesen kettévágom. Az egyik felére rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, és lehűtöm. Ha lehet ne nagyon tegyünk rá szorosan folpackot, ha a hűtőbe tesszük, hogy a teteje ne nedvesedjen át!
| |
Kedves Ida!
Köszönöm szépen.:)
Ezt a sütit a sütőhöz kapott nagy tepsiben sütöttem, és kettévágva sem túl kicsi. Azért hangsúlyoztam, hogy függőlegesen kell vágni, mert 2 rétegű a lap, a tészta és rajta a hab. Nem is lehetne vízszintesen kettévágni. Így több rétegű lesz. Tészta-hab-krém-tészta-hab.
A bal oldali menüben a "Konyha" alatt van egy "Edényméretek" menüpont, ahol az általam használt edények méretei vannak.