|
Bazsalikomos csirkecsiga
Hozzávalók:
-
3 egész csirkemell filé (6 fél)
-
másfél zsömle vagy héja nélküli szikkadt kenyér
-
2 dl tej
-
1 kis fej hagyma
-
1 csokor friss bazsaklikom
-
2 db paradicsom
-
1 tojás
-
2 db fokhagyma
-
só, bors
-
olaj
A csirkemellből 8 db ujjnyi vastag, hosszú csíkot vágok úgy, hogy a hosszanti irányban vágom, és nem vágom át teljesen a végeinél, így egyben marad, és háromszor olyan hosszú lesz, mint maga a fél csirkemell.
Sózom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezem csiga alakban úgy, hogy a tölteléknek is legyen helye.
A töltelékhez a zsömlét vagy a héja nélküli kenyeret a tejben megáztatom, kinyomkodom. A hagymát és a bazsalikomot egy aprítóban felaprítom, majd hozzáadom az áztatott zsömlét és a maradék csirkemellet is. (A húsnak kb. a harmada marad a töltelékbe.) Összepépesítem a tojással, a sóval, a borssal és a reszelt fokhagymával. A paradicsomok héját lehúzom, apró kockákra vágom és a húsmasszába keverem. A tölteléket egy nylon zacskóba töltöm, a sarkát levágom és csigavonalban a húscsigák közé nyomom. Meglocsolom olajjal, és 200 °C-os sütőben megsütöm.
| |