|
Túrókrémes csokis rizstorta
Hozzávalók:
-
20 dkg csokoládé
-
4 dkg vaj vagy olaj
-
4 dkg puffasztott rizs
-
20 dkg túró
-
½ zacskó (Alsa) narancsos gyümölcskocsonya por
-
0,6 dl víz
-
2 dl tejszín (Hulala)
-
1 evőkanál cukor
-
2-2 nektarin
A csokoládét megolvasztom a mikróban (én fele-fele ét- és tejcsokiból készítettem), hozzákeverem a vajat vagy az olajat, és beleforgatom a puffasztott rizst.
Egy közepes pie formát olajjal kikenek és a csokis rizst belenyomkodom. Beteszem a hűtőbe.
Közben a fél csomag gyümölcskocsonya port összekeverem a vízzel és a mikróban felforrósítom, és addig kevergetem, míg a zselatinszemcsék teljesen feloldódnak. Hagyom hűlni. A túrót a cukorral krémesre keverem egy mixelő rúddal. Beleöntöm a langyosra hűlt kocsonyát, összekeverem és beleforgatom a felvert tejszínt. (Ha Hulalával készítjük, akkor számolni kell azzal, hogy egy kicsit az is édes, meg a gyümölcskocsonya por is, ezért csak egy kevés cukor kell a túróba.) Egy-két érett nektarint kockára vágok, és a krémbe keverem. A túrókrémet a rizsalapon elosztom és pár órára a hűtőbe teszem, hogy a krém szilárduljon. Ha kevés az időnk, a mélyhűtőben is lehűl fél óra alatt. Tálalás előtt egy nektarint cikkekre vágok és legyezőszerűen a krém közepére teszem. (Azért hagyom ezt az utolsó pillanatra, mert így nem barnul meg a gyümölcs.)
| |