|
Burgonyás sertéstekercs
Hozzávalók 4 személyre:
-
4 nagyobb szelet sertéscomb (kb. 20 dkg-os)
-
15 dkg szeletelt bacon
-
4 közepes krumpli
-
1 nagyobb fel vöröshagyma
-
mustár
-
1 dl tejföl
-
1 kávéskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
-
pirospaprika
-
só
-
Ízvarázs ételízesítő
A hússzeleteket vékonyra kiklopfolom, sózom és megkenem mustárral. Ráfektetem a bacon szeleteket és annyi hasábra vágott krumplit tekerek bele, amennyi belefér. A csomagokat összekötözöm, hogy ne essenek szét.
A kuktában kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát keverek hozzá és pici vizet öntök hozzá. hogy a paprika ne keseredjen meg. Belerakom a hústekercseket és pár percig minden oldalról megpirítom. Másfél dl vizet öntök rá, ízesítem Ízvarázs (magyaros) fűszerkeverékkel és szükség szerint sóval. Ráteszem a kukta tetejét, és a jelzéstől számított 20 percig főzöm. Ha kicsit hűlt, leveszem a tetejét, kiszedem a tekercseket és a levébe teszek még burgonyát, hogy még legyen plusz köret a húshoz, és még 10 percre visszateszem a kuktát a tűzhelyre. Közben a tejfölben elkeverem a keményítőt, hígítom egy kis vízzel és behabarom bele a szaftot. A hústekercseket egy tálra teszem a krumplival együtt, és leöntöm a mártással.
Megjegyzés: a receptet Tolnai Kálmán: Egytálételek c. szakácskönyvében találtam. Mivel a húsból nem tudtam szép nagy szeleteket vágni, ezért kisebb, de több tekercset készítettem. Ezért is főztem még külön a krumplit, mert a húsba nem fért annyi, hogy elég legyen köretnek.
| |
Köszönöm szépen, Gabóca, a visszajelzézt, örülök, hogy ízlett.:)