|
Tarka koh
Hozzávalók:
-
6 db tojás
-
6 evőkanál cukor
-
4 evőkanál búzadara
-
3 evőkanál liszt
-
1 evőkanál kakaópor
-
1 zacskó sütőpor
Öntet:
-
1 liter tej
-
3 vaníliás cukor
-
4-5 evőkanál cukor
A búzadarát, a lisztet és a sütőport összekeverem. A tojások fehérjét felverem, amikor már kezd keményedni, kanalanként hozzákeverem a cukrot. Egy kézi habverővel óvatosan beleforgatom a tojások sárgáját és a lisztkeveréket. Egy A/4-es nagyságú tepsit kivajazok, liszttel megszórom és belesimítom a tészta nagy részét. Kb. 1/5 részét a tálban hagyom és belekeverek 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport. A sárga tésztára rakom kanalanként, miközben egy kicsi mélyedést nyomok a kanállal a tésztába, hogy ne csak a felületén maradjon. Kicsit megütögetem a tepsit, hogy egyenletesre terüljön benne a massza. Előmelegített 180 °C-os sütőben. kb. 15 percig sütöm.
Közben egy liter tejet felforralok a cukorral a vaníliás cukorral, és még forrón a megsült tésztára kanalazom. Nem egyszerre öntöm rá, mert nem biztos, hogy mindet beszívja. Nekem maradt kb. 1,5 dl. Addig locsolom a tejjel, míg már látszik, hogy nem szív be többet. Ha kihűlt, kockára vágva tálalom.
Megjegyzés: kivülről nem látszik rajta, de az egész süti tocsog a finom édes, vaníliás tejben, amitől nagyon finom és különleges lesz.
A receptet szerb és horvát blogokban találtam. Több receptből hoztam össze ezt a változatot, mert az első nem nagyon tetszett, csak búzadarából készült, és kicsit keményebb volt az állaga, de ez a változat nagyon jó lett.
| |
Kedves Aliz !
Hazaérkeztünk, köszönöm a tippeket. Egy jó pár hétig nem főztem, ugyhogy hozzá foghatok. Na most jól jön a "lépésről-lépésre" bemutatása az ételkészítéseknek.
Szia !