|
Sörös csirke
Hozzávalók:
-
8 db egész csirkecomb
-
5 dl sör
-
5 dl tejföl
-
4 db tojás
-
15-20 dkg sajt
-
só
-
ételízesítő
A bőrős csirkecombokat egy akkora tálba rakom, hogy szorosan legyenek, és ráöntöm a sört. 1 órát hagyom állni. (Ne többet!) 1 óra múlva kiszedem a sörből és ételízesítővel bedörzsölöm. Egy tepsibe rakom és leöntöm a pácolásból megmaradt sörrel. Fóliával letakarom és a 200 °C-os sütőben 20 percig fólia alatt sütöm, majd fólia nélkül addig, amíg a bőre szép piros lesz. Közben elkészítem a tejfölös mártást. A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, sózom és a felvert tojásfehérjéket beleforgatom. A tepsiből kiöntöm a lé nagy részét, majd bevonom a tejfölös mártással a combokat és visszateszem a sütőbe. Addig sütöm, míg szép pirosas lesz.
Megjegyzés: a hús nagyon omlós lesz, és a sörtől nem lesz kesernyés az íze, ha nem áztatjuk 1 óránál tovább. Én rizzsel és ecetes szilvával tálaltam. (A receptet az unokahúgomtól kaptam.)
| |
Kedves Kamilla!
Örülök, hogy jól sikerült, és köszönöm szépen avisszajelzést.:)