|
Töpörtyűs-burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
-
3,5 dkg élesztő
-
1 dl langyos tej
-
csipetnyi cukor
-
2 közepes héjában főtt krumpli
-
15 dkg töpörtyű
-
1 tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
60 dkg liszt
-
só
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. A töpörtyűt apróra vágom, a meleg főtt krumplit összetöröm. A tejfölben elkeverem a tojássárgáját és a sót. A lisztbe belekeverem a krumplit és a töpörtyűt, majd a felfuttatott élesztővel és a tojásos tejföllel összegyúrom. Duplájára kelesztem, kinyújtom, kiszaggatom, megkenem felvert tojással a tetejét, és kb. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: ennél a pogácsánál nem olyan hangsúlyos a töpörtyű, mint általában a töpörtyűs pogácsáknál, de a krumpli miatt az egész nagyon légies.
| |