|
Tökmagitól vettem kölcsön a receptet, és nagyon ízlett mindenkinek a családban. Az eredeti mennyiségeket írom le, mert én egy kicsit kevesebbel készítettem.
Káposztás-mustáros tarja
Hozzávalók:
-
8 szelet tarja
-
só, bors
-
2-3 evőkanál mustár
-
4-5 evőkanál olaj
-
80 dkg savanyú káposzta
-
1 kg burgonya
-
3 tojás
-
kömény
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és mustárral megkenem. Kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megsütöm. Egy tepsibe rakom nem túl közel egymáshoz. A káposztát, ha nagyon savanyú, kiöblítem, apróra vágom és a serpenyőben maradt olajban 5-6 percig sütöm, párolom. A burgonyát meghámozom, a reszelő durvább részén lereszelem, összekeverem a káposztával a tojásokkal, majd sózom és borsozom.
A hússzeletekre halmozom a káposztás burgonyát, alufóliával lefedem, és 200 °C-os sütőben kb. 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát és megpirítom egy kicsit.
Az asztalnál tejfölt locsoltunk rá és pirospaprikát szórtunk rá.
Megjegyzés: nekem nem kellett olyan sokáig sütni, mint Tökmaginak, így is tökéletes lett. Nagyon finom étel.
| |
Szia Timie!
Őrülök, hogy jól sikerült, és ízlett.:) Én is nagyon boldog ünnepeket kívánok!
Aliz