|
Fűszeres-rizses csirke (kuktában)
Hozzávalók:
-
15 dkg rizs
-
8 db csirke felsőcomb (vagy 1 darabolt csirke)
-
4 evőkanál margarin
-
2 dl joghurt
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 fek hagyma
-
2-3 kávéskanál curry
-
só
-
2,5 dl húsleves (kockából)
-
1 csípős paprika
A megmosott rizst fél órára beáztatom annyi vízbe, amennyi ellepi. A húst gyengén besózom. A hagymát vékonyra felszeletelem, és a margarinon átsütöm, majd a csirkehúst is hozzáteszem. Pár percig kevergetve sütöm, míg a hús kifehéredik. Ekkor átteszem a kuktába, hozzányomom a fokhagymát, rászórom a curryt és sózom. A joghurtot is hozzákeverem és lefedve kb. 10 percig párolom. A leszűrt rizst a csirkére szórom. Ráöntöm a húslevest, és a csípős paprikát is hozzászeletelem. (Én édes paprikát tettem bele, mert nem mindenki szereti a csípőset.) Lezárom a kuktát és a jelzéstől számított 10 percig főzöm. Ha lábasban készítem, akkor 3 dl húslevest öntök rá. Miután leveszem a kukta tetejét még egy kicsit szottyos. Olyan az állaga, mint a rizottónak, de később kicsit szárazabb lesz. (Az egész művelet készülhet a kuktában, de én jobban szeretem a nagy wokos-teflonos serpenyőmben pirítani a csirkét, majd ezután áttenni a kuktába.)
Forrás: Bence Vera: Világkonyha c. szakácskönyve
| |