|
Spanyol csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
-
4 db egész csirkecomb
-
2 db narancs
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál méz
-
2 evőkanál narancslikőr (vagy helyette is méz)
-
1 evőkanál szójaszósz
-
só
-
1 kávéskanál gyömbér
-
1 kávéskanál cukor
Az egyik narancsot forró vízben megmosom, és a héját lereszelem. Hozzákeverem a sót, a gyömbért és a cukrot. Jól összekeverem és a csirkecombokat, a bőre alatt is, jól bedörzsölöm vele. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakom. Még jobb, ha előző este pácolom be. A sütőedényt kivajazom, belerakom a csirkecombokat. A maradék vajat felolvasztom, szójaszósszal és a narancs kicsavart levével összekeverem. Rákenem a combokra, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben fél órát sütöm. A második narancs levét a maradék szójás vajhoz csavarom, ízesítem a mézzel, ha van narancslikőrrel, és a sült húsokra kenem, locsolom. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Ha sok lé marad alatta, mint nálam, mert én nagyobb mennyiséget készítettem, akkor az edényben maradt narancsos, ízletes pecsenyelevet egy kis lábasban a felére forralom, és tálaláskor a húsra vagy mellé locsolom. (Nagyon finom ez a pecsenyelé.) A második narancs héját nagyon vékony csíkokra vágom (nekem van egy célszerszámom hozzá), kevés cukrot és pici vizet öntök rá, majd a mikróban pár percig főzöm. Ezzel díszítem a csirkét. Rizzsel tálalom.
| |