|
Sült túrógombóc (light)
Hozzávalók:
-
2 dl tej
-
25 dkg túró
-
zabkorpa
-
Xukor/vagy más édesítő
-
vanília aroma
-
reszelt citromhéj
-
1 tojás
-
1 db Update1-es száraz cipó lereszelve
-
vaj az edény kikenéséhez
Az öntethez:
-
2 dl sovány tejföl
-
1 tojás
-
Xukor vagy folyékony édesítő
-
vanília aroma
A tejben 3 evőkanál zabkorpát sűrűre főzök. Ha kihűlt hozzákeverem a morzsolt túróhoz. Ízesítem Xukorral vagy folyékony édesítővel, vanília aromával, és reszelt citromhéjjal, ízlés szerint. Hozzáadok egy tojást, és annyi zabkorpát, hogy gombócokat tudjak formázni belőle. Hagyom állni legalább fél órát. (Én még kevertem hozzá egy fél u1-es cipóból készült morzsát is, mert nem találtam elég sűrűnek.)
Az öntet hozzávalóit összekeverem.
Egy akkora jénait, amibe 6 nagyobb gombóc elfér, kivajazok. A túrós masszából gombócokat formázok, és leöntöm a tojásos tejföllel. 200 °C-os sütőben megsütöm.
A morzsa maradékát 1 kávéskanál vajon teflonban megpirítom, és tálaláskor a megszórom vele a gombócokat.
Megjegyzés: a receptben szereplő U1-es cipót vagy a Norbi pékségben veszem, vagy Update1-es ételrendelésnél rendelem. Nagyobb, mint egy átlagos zsömle. Gondolom, a pékségben lehet kapni zsemlemorzsát is, még nem néztem.
| |
Én rendszeresen updatesen csinálom. Van amikor az update kenyeret pirítom meg jó szárazra és azt használom bele. Lehet kapni zsemlemorzsát egyébként a pékségekben.
Szóval isteni azzal is! Imádom ezt a receptet és nagyon gyakran készítem! :)