|
Mézeskalácsos tiramisu
Hozzávalók:
-
25 dkg mascarpone
-
3 tojás
-
3-4 evőkanál cukor
-
1 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék
-
1-2 dl kávé
-
rum vagy rumaroma
-
(maradék) mézeskalács vagy mézes puszedli
A tojások fehérjét 1 evőkanál cukorral habbá verem. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a mascarponéval kikeverem. Beleszórom a mézeskalács fűszert, és beleforgatom a habot.
Kávét főzök, amit rummal vagy rum aromával ízesítek. Egy tálba lerakok egy adag mézeskalácsot, megkenem a kávéval. (Azért nem mártom bele, nehogy sok kávét szívjon fel. A krém nedvességétől úgyis megpuhul.) A krém felét elsimítom rajta, majd egy újabb mézeskalács réteget teszek rá, amit szintén megkenek kávéval. A maradék krémet szépen elsimítom a tetején, és cukrozatlan kakaóporral megszórom.
Megjegyzés: ritkán sütök mézeskalácsot, de ha igen, biztos, hogy marad belőle, amit már senki sem akar megenni. Ez is karácsonyról maradt, amit már nem volt kedvem díszíteni, meg össze is törtek, de így elkészítve minden családtagomnak nagyon ízlett. Azt mondták, hogy máskor is így készítsem, mert jobb, mint az eredeti. Azóta már egyszer mézes puszedlival is kipróbáltam. A puszedliket vízszintesen félbe vágtam, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy a krém nedvességét jobban beszívják.
| |
Kedves Laci!
Bocs, hogy nem válaszoltam előbb, de csak most olvastam el a kérdésedet.
Babapiskótával sem lehet rossz, mert nagyon finom a krém, de pont az a finom, fűszeres mézeskalács adja meg a különleges jó ízét. Inkább vegyél babapiskóta helyett egy zacskó mézepuszedli, és vízszintesen vágd 2-3 részre, és azzal rakd ki a tál alját, meg a rétegeket! Nem feltétlenül kell sütni hozzá mézeskalácsot.:)