|
Káposztás hústekercs
Hozzávalók:
-
6-7 szelet sertéscomb
-
20-25 dkg kolbász, sonka, felvágott (vegyesen)
-
1 db tojás
-
1 kg savanyú káposzta
-
só, bors
-
4 db babérlevél
-
borókabogyó
-
15-20 dkg szeletelt bacon
A sertéshúst kiklopfolom, sózom, borsozom.
A töltelékhez valókat egy duplakéses aprítóban ledarálom. Nem igazán igényel se sózást, se fűszerezést, ugyanis a többféle hozzávalótól nagyon ízletes lesz, ha nem eléggé, akkor még lehet sózni, borsozni. Hozzákeverek egy tojást. Ezzel a masszával megtöltöm a hússzeleteket, majd mindegyiket körbetekerem a szalonnával.
Egy akkora hőálló edényt vagy tepsit, amiben kényelmesen elférnek a roládok, olajjal kikenek. A káposztát, ha nagyon savanyú kiöblítem, kicsit apróbbra vágom, és összekeverem a maradék töltelékkel. Direkt készítettem több tölteléket, mert nagyon jó ízt ad a káposztának. A tepsibe terítem, babérlevelet és borókabogyót szórok rá, rárakosgatom a hústekercseket, másfél dl vizzel leöntöm, letakarom alufóliával, és kb. 40 percig sütöm a 200 °C-os sütőben. Leveszem róla a fóliát, megfordítom a roládokat és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: a receptet a Nosaltyn találtam, és csak picit módosítottam. Nagyon finom, és jól felhasználhatók hozzá a hűtőben található maradékok.
| |
Ez nagyon tetszik! Jöhet a hétvégére a vendégeknek!
:)